Veel gestelde vragen

Wanneer je vragen hebt, staan hieronder antwoorden die je daarbij kunnen helpen. Nog geen antwoord gevonden op je vraag? Neem met ons contact op en wij zorgen ervoor dat jouw vraag beantwoordt wordt.

Veel gestelde vragen

Wanneer je vragen hebt, staan hieronder antwoorden die je daarbij kunnen helpen. Nog geen antwoord gevonden op je vraag? Neem met ons contact op en wij zorgen ervoor dat jouw vraag beantwoordt wordt.

ISDE Subsidie

Wat is ISDE subsidie?

ISDE subsidie staat voor investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing. Deze subsidie kunnen woningeigenaren aanvragen wanneer ze een duurzame maatregel hebben getroffen. Dit is mogelijk voor een zonneboiler, warmtepomp, isolatie en aansluiting op een warmtenet. Sinds de oprichting van deze subsidie in 2016, zijn er inmiddels al zo’n 300.000 subsidies verstrekt.

Is er ISDE subsidie beschikbaar voor 2023?

Voor het jaar 2023 is er afgesproken de subsidieregeling te verlengen. Het bedrag wat beschikbaar is gesteld is 350 miljoen euro. Dit is flink hoger dan vorig jaar en hiermee wordt een duurzame investering steeds interessanter. De exacte bedragen zullen nog bekend worden gemaakt.

Hoe hoog is de ISDE subsidie voor een warmtepomp?

Wanneer je een warmtepomp hebt laten installeren, kom je in aanmerking voor ISDE subsidie. Het ligt er per type warmtepomp aan hoeveel subsidie er precies beschikbaar is. Het vermogen is hierbij erg belangrijk, want hoe meer vermogen, hoe meer subsidie er beschikbaar is. Subsidie voor een warmtepomp aanvragen? Lever hier de gegevens aan en wij nemen de aanvraag voor jou uit handen.

Hoe hoog is de ISDE subsidie voor isolatie?

Wanneer je isolatie hebt laten toepassen in jouw woning, dan kom je in aanmerking voor ISDE subsidie. Belangrijk om te weten is dat wanneer je isolatie subsidie wilt aanvragen, je minimaal nog een extra maatregel moet toepassen. Hierbij kan je denken aan een extra isolatie maatregel of een combinatie met een warmtepomp of zonneboiler. Voor het jaar 2023 zijn de minimale m2 verlaagd en het subsidiebedrag gestegen. Subsidie voor isolatie aanvragen? Lever hier de gegevens aan en wij nemen de aanvraag voor jou uit handen.

Hoe hoog is de ISDE subsidie voor een zonneboiler?

Als je een zonneboiler hebt laten installeren, dan kom je in aanmerking voor de ISDE subsidie. Per type zonneboiler ligt het er aan hoeveel subsidie mogelijk is. Net als bij de warmtepomp ligt dit aan het vermogen van de zonneboiler. Hoe hoger het vermogen, hoe meer subsidie er beschikbaar is. Subsidie voor een zonneboiler aanvragen? Lever hier de gegevens aan en wij nemen de aanvraag voor jou uit handen.

Proces ISDE subsidie aanvragen

Wat kost het als ik mijn aanvraag door Regel je subsidie laat uitbesteden?

Wij vragen hier slechts 79 euro voor. Hiermee ontzorgen we je van het hele proces van de subsidie aanvraag. Wij hanteren het ‘no cure, no pay’ principe, dus pas wanneer de aanvraag is goedgekeurd, betaal je ons.

Hoe werkt het precies?

Wanneer je jouw subsidie wilt laten uitbesteden, is het belangrijk om jouw gegevens in het formulier achter te laten. Wanneer je deze hebt afgerond, kunnen wij met jouw gegevens de subsidie aan gaan vragen. Bij akkoord dienen wij de aanvraag in en houden wij je op de hoogte van de progressie. Pas wanneer de aanvraag is goedgekeurd, betaal je ons. Het subsidiebedrag zal je binnen ongeveer 6 tot 8 weken ontvangen.

Waarom zou ik mijn subsidieaanvraag uitbesteden?

Het subsidiebedrag is vaak een reden voor aanschaf. Uit ervaring weten wij dat er bij de aanvraag best nog wat komt kijken gezien het geen routinematige klus is. Ook kan er gemiddeld flink wat tijd overheen gaan. Tevens is het goed mogelijk dat de aanvraag afgekeurd kan worden, waardoor je de aanvraag opnieuw moet indienen. Hierdoor kan het interessant zijn om jouw aanvraag uit te laten besteden.